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2005年7月25日、当時、イタリアを代表する三つ星レストラン「ダル・ペスカトーレ」にて副料理長として働いていた村山太一と、食事のために訪れた、株式会社良品計画の代表取締役社長(現在 前代表取締役会長)松井忠三は出会った。

ストラディバリウスの制作地として世界的に有名なクレモナと、ルネッサンス期にゴンザーガ家により統治され華麗なる都市計画により発展してきたマントヴァのちょうど中間位置にある小さな村の端、さらに農道を5キロ先に行ったトウモロコシ畑のなかに忽然と姿を現すダルペスカトーレ。

折に触れてのメールのやり取りが続いていたが、村山帰国後、再会、東京でのレストラン開店を目指して、準備をすることで意気投合した。運命の出会いから5年経った2010年10月19日、株式会社ラッセを村山と松井の折半出資で設立した。

レストランでの現場取り仕切り役で代表取締役社長は村山、数々の経営の修羅場を経験し、広い交友関係を持つ松井が会長という役回りでいくことで決まった。
そんなダルぺスカトーレが縁となり、豊かなイタリアの食文化とゆったりと寛いだ珠玉の空間を創り出す夢に向かって、村山と松井は2人で歩み始めた。

On 25 of July in 2005, Taichi Murayama encountered Tadamitsu Matsui. Murayama was working as a sous chef of three-star restaurant Dal Pescatore . Matsui, then the executive president of Ryohin Keikaku Co. Ltd, visited this famous restaurant for a dinner and met Murayama.

In a small village situated in the middle of Cremona, worldly famous for the manufacture of Stradivarius, and Mantua, developed in the age of Renaissance by the splendid town planning by the Gonzaga family, the restaurant exists.

From the edge of the village, proceeding on the farm road 5km Dal Pescatore appears suddenly.

Matsui and Murayama kept contact by mails from time to time. When Murayama came back to Japan, they met again and agreed to start planning the Italian restaurant in Tokyo. Five years after their first encounter, on 19 of October in 2010, the L’asse Corporation was established, shared investments of Matsui and Murayama.

Murayama, as the president, presides over the kitchen, while Matsui who has been through the rough and the smooth of the business and has a powerful personal connection, became the chairman. Connected by Dal Pescatore two men started their challenge to realize the restaurant with the Italian cooking tradition and the comfortable space.